Fotboll

Två segrar och en förlust i tvåan

Värmbol och Nyköpings BIS vann sina hemmamatcher mot Visby Gute respektive Panellinios i division 2 södra Svealand. Sämre gick det för Eskilstuna City som förlorade mot Älvsjö på bortaplan i samma serie.

Värmbol visar fin form på hemmaplan. Förra helgens 3-1-seger mot Akropolis följdes idag upp med en 2-0-seger mot Visby Gute men det satt hårt åt. Det såg länge ut som en typisk 0-0-match.

– Dom slog långa bollar och vi försökte spela boll men vi fick inte riktigt igång det idag, säger Värmbols Henrik Larsson, som var den som till slut spräckte nollan genom en nicktouch på frispark i den andra halvleken.

Fyra minuter senare gjorde Dejan Doslic 2-0 och då var matchen avgjord. Dejan fick lite senare i matchen en armbåge i huvudet och tvingades bryta med en befarad hjärnskakning.

Nyköpings BIS tog sin första seger för säsongen när laget besegrade Panellinios med 3-0. Rasmus Östlund gjorde 1-0 i den 60:e minuten. Dago Funes satte 2-0 på straff i den 82:a innan Henrik Waern fastställde 3-0 med två minuter kvar. Sämre gick det för Eskilstuna City som inkasserade sin första förlust i division 2 södra Svealand efter 3-1 på bortaplan mot Älvsjö.