Brist på respekt inom äldrevården i Flen

För hårda tag och nonchalans är något av det gamla och handikappade kan möta när personal brister i sitt etiska tänkande. Det säger Vivianne Rosenkvist medicinskt ansvarig sjuksköterska i Flen.
Hon anser att personal inom Flens äldre och handikappomsorg behöver diskutera etiska frågor och förhållningssätt för att bättre kunna bemöta folk. I en rapport till politikerna beskriver medicinskt ansvarig sjuksköterska olika händelser inom äldre och handikappomsorgen som hon anser beror på att personal brister i sitt etiska tänkande och att personal inte visar respekt för de äldre eller handikappade. Till exempel ska en personal tvättat sår för hårdhänt och lagt bandage på fel sätt, en annan tog av nattlinnet på en patient så armen vreds om och nattlinnet slets sönder,och en del personal har visat nonchalans och brist på kunskap genom att inte hjälpa till att reda ut problem. Nu hoppas Vivianne Rosenkvist att politikerna i Flen ska kräva etiska diskussioner och ökad kunskap hos personal inom äldre och handikappomsorgen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".