Ryan Air och Nyköping överens trots pengastopp

Att länsrätten stoppar Nyköpigs kommun från att betala ut pengar till Ryan Air i samband med det skandalomsusade reklamavtalet är inte ett problem, det verkar kommunen och flygbolaget nu överens om.
Michael Cawley, marknadschef på Ryan Air säger att man har fullt förtroende för Nyköpings kommun som samarbetspartner, och man kommer därför att fortsätta med sin företagsutveckling på Skavsta flygplats. Det trots att länsrättens granskning av affärsavtalet mellan kommunen och flygbolaget gör att kommunen inte kan betala de 15 miljoner kronor som återstår till flygbolaget. Både Michael Cawley och kommunalrådet i Nyköping Göran Forsberg känner sig säkra på att länsrätten inte kommer att hitta några olagligheter i affärsavtalet. Michael Cawley säger att Ryanair inte ens överväger möjligheten att länsrätten ska finna avtalet olagligt. Men Göran Forsberg är trots allt inte lika säker som Michael Cawley på länsrättens utlåtande, han har en plan B. - Man ska alltid vara mentalt förberedd för det värsta utfallet, säger Göran Forssberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".