Oxelösund

Minskad vinst för SSAB

Ståltillverkaren SSAB redovisar en förlust efter finansnetto på 215 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på närmare 2,4 miljarder kronor motsvarande period förra året. Affärsområde grovplåt i Oxelösund redovisar en minskad vinst från 991 miljoner till 364 miljoner kronor.

Det är en kraftiga nedgången på stålmarknaden som lett fram till att SSAB:s resultat försämrades kraftigt, enligt kvartalsrapporten.

Utsikterna för den allmänna ekonomiska utvecklingen fortsätter att vara dystra och stålmarknaden fortsätter att utvecklas mycket svagt, enligt företaget.. Även under det kommande kvartalet kommer produktionen att ligga på en låg nivå.

SSAB kommer att investerar cirka 200 miljoner kronor i en ny huv och filteranläggning till koksverket i Oxelösund. Detta innebär avsevärt minskade utsläpp av stoft och kommer att förbättra miljön för de som bor i närheten av fabruiken, enligt företaget.

SSAB initierade investeringen i samband med miljötillståndsansökan 2006 och är en förutsättning för att SSAB ska uppfylla sitt miljötillstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".