Nytt pilotprojekt ska stoppa hänsynslösa bilister

Nu har Polisen och Vägverket ledsnat på att det är så många billister som inte tar hänsyn och sänker hastigheten vid vägarbeten och olycksplatser. Därför har man startat ett pilotprojekt för att hitta lösningar på problemet.
Projektet heter riksväg noll, där riks står för Rikpolisstyrelsen, väg för Vägverket och noll för nollvisionen. Projektet ska pågå i två veckor vid ett vägarbete utanför Nyköping, och under den tiden ska polisen prova olika metoder för att få billisterna som passerar vägarbetet att sänka hastigheten. Bland annat med hjälp av tillfälliga väggupp, så kallade "wakeups". Och man hoppas hitta en metod som fungerar, för det behövs säger polisman KG Larsson vid trafikpolisen i Nyköping: - Motorvägen har varit fruktansvärd när bilister till och med kör ned skyltar om att det är olycka, säger han. Till sist hoppas man hitta en metod som gör att billisterna sänker hastigheten även när polisen inte är på platsen det är det som projekt "riksväg noll" syftar till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".