Miljöfrågor diskuterades i Skiftinge

För att öka engagemanget för miljöfrågor anordnades under lördagen "Den gröna Skiftingedagen" i Skiftinge centrum, utanför Eskilstuna. bakom arrangemanget stod Eskilstuna kommun, Skiftinge fritidsförening och Naturskyddsföreningen.
Alla som ville var välkomna att lära sig mer om miljöfrågor i Skiftinge centrum. Under dagen kunde besökarna delta i tipspromenad, handla på loppmarknad och åka biogasbuss till sopptippen för att se vad som händer med soporna där. Men, huvudattraktionen var föreläsningen "Bli en kräsen konsument", med miljöinspiratören Tommy Svensson. Och den lämnade spår efter sig, i alla fall hos Amrita Blomqvist, som vet vad hon kommer att se upp med nästa gång hon är i matbutiken. - Natriumglutamat! Det är en valing ingrediens i bland annat buljong, men det ska man se upp med. Och jag kommer nog att få svårt att äta quorn i fortsättningen. Det är en vegetarisk produkt som består av svampprotein och som jag äter ofta, säger Amrita Blomqvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".