Näringslivschefen i Eskilstuna hoppar av

Eskilstuna kommuns näringslivschef, Gunnar Johnsson hoppar av. Han har tackat ja till en tjänst som regionförbundsdirektör i Uppsala där han börjar jobba den första oktober.
Johnsson har arbetat 4,5 år som närings- och utvecklingsdirektör i Eskilstuna och säger att han har fått ett erbjudande som han ser som en utmaning han gärna vill säga ja till. - Jag har haft 4,5 spännade och utvecklande år, samtidigt ser jag det nya som väldigt spännade. Jag har varit med och förhoppningsvis spelat en roll i Eskilstuna i ett skede som har varit väldigt utvecklande. Jag har inte sökt mig härifrån utan har blivit erbjuden ett nytt jobb. Under de 4,5 år som Johnsson arbetat i Eskilstuna har han varit med om att försöka få fler att flytta till Eskilstuna och försökt få fler företag att etablera sig här. Han försäkrar att det inte finns något missnöje med den tjänst han har bakom avhoppet. Som regionförbudsdirektör i Regionförbundet för Uppsala län, ska han arbeta med bland annat utvecklings- och näringslivsfrågor som idag, fast för ett helt län. Innan han kom till Eskilstuna arbetade han på Kommunförbundet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".