Succéförsäljning av tomter i Vingåker

Många vill köpa billiga tomter i Vingåker. Det stod klart efter helgen, då Vingåkers kommun i samband med invigningen av tågstationen gick ut med erbjudandet att tio tomter skulle säljas för en krona styck. Hittills har trettio familjer visat intresse.
-Det verkar gå bra, men tomterna är inte sålda ännu. Regelsystemet är inte klart ännu. Vi kommer antagligen att göra ett system att man inte får köpa tomten färdigt förrän man påbörjat husbygget. För vi vill ju stimulera husbyggnationen, och inte lägga tomter på lager, säger Helena Viklund, kanslichef i Vingåker. Det finns egentligen mer än tio tomter till salu i vingåkers kommun, men de första tio som säljs nu efter invigningen av att tåget stannar i Vingåker kostar bara en krona styck. Kommunledningen hoppas att det här ska locka fler att flytta till Vingåker och Helena Viklund tycker det ser ut som om det ska lyckas, även om inte alla tomtintresserade kommer utifrån. -Säljer vi tio tomter kan man ju tänka sig att vi får en befolkningsökning på ungefär trettio personer, säger Helena Viklund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".