Samlad kvinnoklinik ska ge bättre sjukvård

Kvinnosjukvården på Mälarsjukhuset i Eskilstuna ska bli bättre. Det är ett av målen med en samlad kvinnoklinik på sjukhuset. Kvinnokliniken och BB kommer framöver att vara samlad på en avdelning.
Fram till idag har verksamheterna varit utspridda på sjukhuset och det har gjort det tungrott för bland annat läkarna, enligt ledningen för Landstinget. Nu blir det en samlad kvinnoklinik, vilket innebär att den gynekologiska slutna vården och BB placeras i anslutning till varandra. Rummen på BB är färre, men bättre utformade, säger Eva Persson, vårdenhetschef på förlossningen och BB. Antalet platser är de samma, men däremot är det färre enkelrum. Förändringen ska ge samordningsvinster, exempelvis kan personal från olika specialiteter hjälpa varandra om det behövs. Även om tongångarna är positiva finns också en oro bland personalen för vad det nya ska innebära, frågor som "hur ska det bli", "vad ska jag göra" och "tänk om", är frågor som ställs, men oro vid förändringar är naturligt, menar de ansvariga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".