Osäker framtid för Röda korset i Mariefred

Senast den 15 september ska Röda korsets styrelse fatta beslut om organisationen vill att Strängnäs kommun ska hyra lokaler av dem för den nya grundskolan i Mariefred. Samtidigt ses Röda korsets verksamhet i Mariefred över.
Skulle Röda korsets styrelse gå med på att kommunen hyr lokaler måste Röda korsets egen verksamhet bantas. Det säger generalsekreteraren Christer Zettergren. Vid Röda korsets styrelsemöte ska beslut också fattas om Folkhögskolan och konferenscentrum ska finns kvar i nuvarande form, utvecklas eller bantas. Kommunen har tidigare planerat för att bygga en ny grundskola på Hammarängen i Mariefred, men av allt att döma tycker kommunen att det blir för dyrt och har därför vänt sig till Röda korset. Men det är högst osäkert om kommunen får hyra. Några konkreta förhandlingar har inte förts. Komunsstyrelsen beslutade på måndagen att förhandlingar ska inledas. Skulle förhandlingarna inte leda till ett hyresavtal garderar sig kommunen genom att planera för en ny upphandling av en ny skola på Hammarängen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".