Partipolitiken allt viktigare i emukampanj

Med mindre än två veckor kvar till folkomröstningen i emu-frågan, så har kampanjerna från de enskilda partierna blivit allt mer intensiva, trots att det bara finns ett ja och ett nej att rösta om.
På Fristadstorget i Eskilstuna, så finns nu inte mindre än tre valstugor för ett ja. I veckan har moderaterna dykt upp med en egen valstuga. Där står Lennart Liljenkrantz, som anser att det är helt i sin ordning att partiet tar upp kampen med socialdemokraterna om ja-rästerna, men egentligen tycker han att man kunde ha haft en gemensam kampanj. Det anser också Anna-Maria Lindqvist Arrue, som är samordnare för Ja till euron-kampanjen som samlar flera ja-sägare med organistaionen Svenskt näringsliv bakom sig. Men medan ja-kampanjen delar broderligt på en del av det tryckta valmaterialet, så tycks det betydligt längre mellan nej-kampanjernas företrädare. Socialdemokrater mot emu får lika mycket kampanjbidrag som sina ja-företrädare och de delar också på valstuga på torget, men Lennart Holmstedt från Socialdemokrater mot emu anser att han trots allt har mer gemensamt med sina socialdemokratiska ja-sägare än med vänsterpartiet och miljöpartiet, som delar både åsikten nej till emu och valstuga på torget, trots partipolitiska meningsskiljaktigheter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".