Bättre och ny hjälp för missbrukare dröjer

Missbrukarna i Eskilstuna blir tvugna att i ytterligare några månader söka sig till psykjouren för att få hjälp. Det beror på att det dröjer innan det nya beroendeberoendecentrum kan öppna. Det dröjer alltså innan de som behöver specialisthjälp får det.
Kommunens verksamhet med vård för drogberoende lades ner i januari i år och sedan dess har alla som behövt hjälp varit hänvisade till psykjouren på Mälarsjukhuset. När beroendecentrum, som är en gemensam satsning mellan Eskilstuna kommun och landstinget, kan starta sin verksamhet är ännu oklart. Den specialiserade missbrukshjälpen, som beroendecentrum ska vara, dröjer. Starten blir fördröjd eftersom de nyanställda sjukslöterskorna har sagt upp sig. - De har sagt upp sig, de två personerna, för att de inte klarar av det, inte på grund av kompetensbrister, utan för att man inte har tillräcklig kraft för att vara med i det här pionjärarbetet, säger Eva Stadler, chef för psykiatriska kliniken och ansvarig för beroendecentrum på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".