Mordåtal i Eskilstuna dröjer

Utredningen om mordet på den 48-åriga kvinna som hittades död i midsommarhelgen i Hyndevad utanför Eskilstuna drar ut på tiden. På fredagen ska åtal vara väckt, men chefsåklagare Ulf Stålhane har begärt mer tid för att utreda mordfallet och vill att den misstänkte 36-åringe mannen ska fortsätta att vara häktad.
Mannens försvarsadvokat Jan Lorenzton säger att han går med på fortsatt häktning. Polisen har fått provsvar, som gäller teknisk bevisning, från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, men vill inte säga något om innehållet eller om det stärker misstankarna mot den 36-årige mannen. Kvinnan misstänks för att ha mördats på 36-åringens arbetsplats i ett industriområde. Kvinnan och mannen hade varit på krogen på kvällen och polisen är säkra på att en taxichaufför körde dem till industriområdet, men polisen har sedan mordet skedde varit mycket förtegen med uppgifter om mordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".