Dålig IT-säkerhet i Katrineholm

Nu får Katrineholms kommun kraftig kritik för dålig IT-säkerhet. Det är revisionsbolaget KOMREV som bland annat anser att kommunens ledning inte förstår betydelsen av hög IT-säkerhet.
Det är mycket som behövs göras för att förbättra IT-säkerhetsarbetet i Katrinholms kommun. Det visar revisionsbolaget Komrevs granskning av IT-funktionen i Katrineholms kommun. Det finns ingen IT-säkerhetspolicy inom kommunen, trots att det skulle utarbetats en sådan redan 1995. Det finns heller inga regler och riktlinjer för IT-användarna, och många av cheferna inom kommunen har inte förståelse för betydelsen av en hög IT-säkerhet. Det är några av de saker som KOMREV slår ned på i sin rapport. De konstaterar också att kunskapen bland kommunens anställda än inte tillräcklig, och att man behöver skapa en medvetenhet kring hot och risker inom It-området. Virusprogram bör också installeras på alla datorer och uppdateras regelbundet. När det gäller hur kommunen följer lagar och förordningar skriver KOMREV att man kritiskt bör granska hur de efterlevs. Bland annat konstateras att kommunen har flera dataprogram som man saknar licens för.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".