strängnäs

Nytt förslag till skolomorganisation

Ytterligare ett förslag till hur skolorna ska omorganiseras nu när kommunens budget krymper har tagit fram av bildningschefen. Tidigare har ett kritiserat förslag om att flytta många av kommunens skolor till en så kalla centrumenhet presenterats.

På grund av det försämrade ekonomiska läget i Strängnäs så minskas budgeten för skolan med sex miljoner kronor ytterligare nästa år. Det jämfört med hur ekonomin såg ut när kommunen genomförde en fördjupad skollokalutredning.

Utredningen innehöll bland annat förslaget att slå samman två skolor till en större centrumenhet. Bildningschefen har nu lagt fram ytterligare förslag som innehåller en rad alternativ till omflyttningar av elever och lokaler.

Bland annat att centrumenheten flyttas till Campusområdet. Ett annat alternativ är att använda Paulinska skolan för förskoleklasser och de första årskurserna och flytta Långbergsskolan och Vasaskolans verksamheter dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista