Kritiken mot Ryan air växer

Den politiska ledningen i Nyköping måste ta kritiken mot det irländska flygbolaget Ryan Air på allvar, det säger vänsterpartiets gruppledare Elina Linna idag.
Det mot bakgrund av att kommunens representant i Skavsta flygplatsbolag inte ser några problem vare sig med Ryan Airs antifackliga inställning eller de säkerhetsproblem som är sammanknippade med bristerna i arbetsförhållandena för de anställda. Kritiken mot Ryan Air gäller bolagets väl omvittnade antifackliga inställning som bland annat lett fram till att det brittiska pilotförbundet stämt bolaget för vägran att teckna kolektivavtal. Enligt Svenska pilotföreningen saknas exempelvis regler för hur piloterna ska kunna ha sammanhängande ledighet mellan sina arbetspass, något som kan påverka flygsäkerheten. Ryan Air har det senaste ett och ett halvt året anlitats flitigt av politiker och anställda i Nyköpings kommun på tjänsteresor. Notan från fakturereing landar på cirka 270 000 kronor. Nyköpings kommuns representant i Skavsta flygplatsbolags styrelse, Bo Hermansson, tycker inte att de antifackliga signalerna spelar någon roll här, men Elina Linna kräver att kommunens representant ska ta signalerna på allvar till Skavsta flygplatsbolags styrelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".