JK utreder polisläcka om nazistfest

Justistiekanslern, JK, har inlett en förundersökning med anledning av den hemliga interna polisrapport som lämnades ut till tidningen Södermanlands Nyheter. Rapportern som lämnades ut av en källa inom polisen menade att festen i augusti på Kuggnäs Motorgård var nazistdominerad - något som polisen i Sörmland hävdade inte var fallet.
Normalt råder meddelarfrihet i Sverige, men eftersom rapporten kom från polisen kan det i stället handla om brott mot tysnadsplikt. En källa inom polisen lämnade ut en hemlig rapport med uppgifter om att festen på Kuggnäs motorgård i augusti, i Nyköping var nazistdominerad. Justitiekanslern har nu inlett en förundersökning mot källan efter en anmälan från polisen i Sörmland. Brottsmisstanken gäller brott mot tystnadspliken. Det var efter den stora festen som en källa inom polisen lämnade ut en hemlig, intern rapport till tidningen Södermanlands Nyheter. Källan lämnade ut rapporten för att han ansåg att Sörmlandspolisens uppgifter till media om en lugn tillställning utan tecken på nazisthälsningar inte var rättvisande, skriver Södermanlands Nyheter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".