FLEN

Svårsläckt skogsbrand i Malstanäs

Uppdaterad 18:40

Räddningstjänsten fick in larm om en skogsbrand i Malstanäs, sydost om Flen, vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen. Branden spred sig snabbt på grund av den kraftiga blåsten och sex brandbilar skickades till platsen. Först vid 18:40-tiden hade brandmännen börjat få kontroll över elden.

Femton brandmän och sex brandbilar var på plats under onsdagskvällen. Vid 18-tiden var det ännu oklart hur stort område det var som brann.

– Det blåser kraftigt och vi har inte läget riktigt under kontroll än. Våra gubbar försöker komma runt branden, så att de kommer från rätt håll med tanke på vinden. sade Tomas Jonsson, styrkeledare Jonsson på Räddningstjänsten i Flen vid 18-tiden.

För att få en överblick över branden övervägde Tomas Jonsson att ringa in ett flyg via den frivilliga flygkåren i Nyköping, men vid 18:40-tiden började brandmännen få kontroll över branden.

Området som brann var cirka 400 meter långt och 200 meter brett, enligt Räddningstjänsten, och eftersläckningsarbete skulle pågå under resten av kvällen. Det var på onsdagskvällen oklart hur branden startat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista