Vingåker

Högsjö skolan kan räddas

Högsjö skola i Vingåker kan räddas, åtminstone tillsvidare. Det kan bli följden om barn- och utbildningsnämnden går på barn- och ungdomsutskottets förslag idag. Utskottet föreslår att kommunen ska avvakta och följa utvecklingen när det gäller antalet barn i upptagningsområdet och därmed inte lägga ner skolan. Barn- och ungdomsutskottets beslut innebär att skolverksamheten i Högsjö blir kvar och att det görs en ny lokal- och verksamhetsutredning inför läsåret 2011/2012.

Kommunfullmäktige beslutade igår att avveckla skolverksamheten i Baggetorp och Österåker från och med läsåret 2009/2010. Barn- och utbildningsnämnden har samtidigt fått kommunstyrelsens uppdrag att bereda frågan att även avveckla Högsjö skola.

Enligt kommunen så talar kända fakta, utifrån pedagogiska, organisatoriska och ekonomiska perspektiv för att även Högsjös skolverksamhet bör avvecklas. Men samtidigt håller barn- och utbildningsutskottet dörren öppen för att behålla skolan beroende på hur befolkningsutvecklingen och antalet barn utvecklas.

Detta innebär att utskottet föreslår att kommunen ska avvaktar utvecklingen och därmed inte lägger ner skolan i Högsjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista