NYKÖPING

9000 namn mot utvisning

På fredagen fick Migrationsverket ta emot de protestlistor som skrivits till stöd för den utvisningshotade Nyköpingsbon Ahmad Sharafi. Han är bror till den fembarnsmamma som dödades i mars i år, och har tagit hand om barnen sedan mamman dog. Närmare 9 000 personer har skrivit på protestlistorna.

Listorna överlämnades av de två äldsta syskonen i Sharafis familj, samt Marco Venegas och Monica Ceesay, som båda har organiserat namninsamlingen.

Sammanlagt har omkring 8 900 personer skrivit på protestlistorna.

En anställd på Migrationsverkets informationsavdelning tog emot listorna.

– Vi fick ett bra bemötande. Barnen ville träffa en beslutsfattare och hon lovade att hon skulle se till att de fick det, kanske nästa vecka, säger Marco Venegas.

Ahmad Sharafi är bror till den fembarnsmamma som dödades i mars i år. Pappan i familjen har åtalats för mordet. Ahmad Sharafi har tagit hand om barnen sedan mamman blev dödad.

Han är den enda anhöriga barnen har kvar i Sverige, men Migrationsverket har tidigare beslutat att Ahmad Sharafi ska utvisas.

För två veckor sen startade socialarbetaren Marco Venegas ett upprop på internet. Drygt 8 000 av underskrifterna som överlämnades på fredagen kommer från protestlistan på internet, resten är handskrivna underskrifter som samlats in på olika platser i Nyköping.

Migrationsverkets rättschef granskar just nu fallet, men har ännu inte besämt sig för om utvisningsbeslutet ska ändras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista