Skolchef hoppar av

Frank Stoor slutar som bildningschef i Strängnäs. Han informerade rektorer och övrig personal idag.
– Det har varit intensivt jobb med skolfrågan, men det passar att sluta just nu utifrån min personliga situation, säger Frank Stoor, som inte vill säga vilken betydelse skolfrågan har varit för beslutet att hoppa av, men han medger att det är en tuff situation att vara ansvarig tjänsteman för skolfrågorna.

Kommunchefen Jan Heimdahl säger att skolfrågorna är alltid heta i kommunerna och att rollen som skolchef är en otroligt utsatt roll, men han vill inte säga vilken betydelse de senaste turerna kring skollokalsutredningen i kommunen har haft för betydelse för Stoors beslut att hoppa av.

Stoor slutar efter sommarsemestern och ersätts av Lillemor Bylund, kommundelschef i Mariefred. Mycket talar för att hon blir bildninsgchef efter Stoor.

Det har blåst hårt kring ledande skolansvariga i Strängnäs de senaste åren, särskilt det senaste året då kommunens ekonomi försämrats och skolan tvingats spara pengar. Kommunen är mitt uppe i en process kring hur skolan ska organiseras framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista