Eskilstuna

Nya planer för Statt

Det ska bli ett nytt hotell i Statts gamla fastigheter i Eskilstuna, efter att delar av hotellet totalförstördes i en anlagd brand för tre månader sedan. Nu söker fastighetsägaren efter ett nytt företag som vill driva hotellet.

– Den nya operatören kommer att få stora möjligheter att vara med och påverka, så att vi får ett så bra, effektivt och lönsamt hotell som möjligt, säger Christina Lönnheim, som företräder den danska fastighetsägaren Ejendomsinvest i Sverige.

Choice heter det norska företag som drev stadshotellet. Men nu tycker fastighetsägaren att de har brutit mot hyresavtalet när de lämnade fastigheten efter branden.

– Det är nonsens, säger Chocie hotels ekonomidirektör Paul Brodahl.

Han vill inte ställa upp på en telefonintervju, men säger att de anser att avtalet med det danska fastighetsbolaget Ejendomsinvest upphörde att gälla när de inte kunde erbjuda lokaler som det gick att bedriva hotellverksamhet i och inte heller kunde ge något besked om vilka planer de hade för den nedbrunna fastigheten.

– Det stämmer inte med vår uppfattning och det är något som vi får reda ut, säger Christina Lönnheim.

När det nya hotellet ska stå klart är inte bestämt, men fastighetsägaren säger att de vill komma igång så fort de har bestämt vilka som ska driva hotellet. De vill inte kommentera om Choice kan bli aktuella för att driva det igen.

Ellen Forslund
ellen.forslund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista