Nej till euron om förstägångsväljare bestämmer

Om förstagångsväljarna fick bestämma, så skulle det bli kraftigt nej i folkomröstningen om euron. Det visar en enkätundersökning som Sveriges Radio Sörmland låtit göra bland cirka 1300 elever i årskurs tre på länets kommunala gymnasieskolor.
Undersökningen visar också att fler kvinnor än män kommer att rösta nej till euron. Undersökningen som genomfördes under vecka 34, visar att närmare 57 procent av förstagångsväljarna på gymnasieskolorna i länet, tänker rösta nej i folkomröstningen. medan bara lite drygt 20 procent röstar ja. Framför allt kvinnorna är negativa, närmare 62 procent av kvinnorna tänker rösta nej till euron mot nära hälften av männen. Av de tillfrågade hade drygt var femte ännu inte bestämt sig under undersökningsveckan. Och trots att Ezequel Huaman, förstagångsväljare på Gripenskolan i Nyköping själv ska rösta ja så inser han att jasidan inte är i majoritet bland förstagångsväljarna. - Jag har på många håll hört att många är emot, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".