ESKILSTUNA

84 tjänstemän varslas på Bofors

84 av totalt 152 anställda på Saab Bofors Dynamics i Eskilstuna varslas om uppsägning. Företagsledningen har beslutat att lägga ner utvecklingsverksamheten i Eskilstuna och behålla bara tillverkningen.

Totalt varslar försvarskoncernen Saab Bofors 370 anställda om uppsägning i Eskilstuna, Karlskoga, Linköping och Göteborg. Orsaken anges vara förändrade marknadsförutsättningar för Saab Bofors Dynamics, enligt ett pressmeddelande från företaget. I dag arbetar 1 300 personer i företaget.

- Regeringen har beslutat att köpa in försvarsmateriel direkt från hylla och det innebär att vi inte har några utvecklingsuppdrag, säger Thomas Samuelsson, chef på Saab Bofors Dynamics.

Det betyder alltså att regeringen köper in redan utvecklad utrustning och det är en annan inriktning än man haft tidigare, då den svenska försvarsindustrin getts i uppdrag att utveckla materiel speciellt anpassade för svenska förhållanden.

Saab Bofors genomför en översyn av samtliga verksamheter och ytterligare varsel kan inte uteslutas, skriver ledningen i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista