Minnesstund i Lindhs församlingskyrka

Anna Lindhs församlingskyrka All Helgona Kyrka i Nyköping var i det närmaste fullsatt på torsdagskvällen när det hölls en minnestund för utrikesministern. Många tyckte det kändes bra att kyrkan ordnade en minnestund så att de fick möjlighet att tända ljus och sörja att Anna Lindh har mördats.
- Jag vill på något vis hedra Anna Lindhs minne. Hon var en fantastisk person, och en förebild, inte minst för ungdomen, sa en av besökarna. - Vi kände ju Anna och vi känner väldigt stor sorg och måste få utlopp för det. - Vi ska gå in och tända ett ljus för henne och hennes familj. "Ord känns så fattiga" Det var fullt i All helgona kyrka i Nyköping. Besökarna som kommit för att hedra Anna Lindhs minne var i alla åldrar. Längst fram i kyrkan fanns en bild av Anna Lindh och många hade tänt ett ljus för henne och hennes familj. Kyrkoherde Ingvar Lindetun talade om sorgen och bestörtningen, men ochså om att inte låta vreden över det som hänt övergå i hat. På väg in till minnesstunde sa han att det kändes svårt att hitta rätta orden. - Det är tungt och overkligt att den goda och rakryggade människa, som hon var....att det skulle kosta så mycket. Ord känns så fattiga i sådana här sammanhang. Därför så kan tystnaden, musiken vara lika viktiga som orden ikväll, sa Ingvar Lindetun, kyrkoherde i All helgona Församling i Nyköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".