Sörmland

Fler får vård i tid

Landstinget Sörmland lever fortfarande inte upp till vårdgarantin, men har däremot förbättrat sig när det gäller andelen som får vänta längre än 90 dagar på behandling och nybesök till läkare. Landstinget uppger att fler patienter får läkarbesök eller behandling inom 90 dagar.

Den sista april hade 15 procent av patienterna väntat över 90 dagar på nybesök och 21 procent hade fått vänta på behandling, vilket är en förbättring jämfört med förra året.

Möjligheten att komma i kontakt med hälso- och sjukvården i Sörmland via telefon har förbättrats under årets första månader. Väntetider till läkare i primärvården och väntetider till den specialiserade vården har förbättrats. Det uppger landstinget. 88 procent av patienterna fick träffa en läkare inom sju dagar. Detta resultat är något under riksgenomsnittet, men tio vårdcentraler i länet uppvisade bättre resultat än förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".