Facklig kritik avfärdas

Socialdemokraterna i Nyköping försöker lägga locket på den kritik som förts fram av flera fackliga organisationer, som vill se åtgärder mot det irländska flygbolaget Ryan Air.
Den fackliga kritiken har gällt brister i arbetsförhållanden och flygsäkerhet, men socialdemokraterna avfärdar kritiken som lobbyverksamhet. Vänsterpartiets gruppledare, Elina Linna, nekades igår att ställa en fråga i kommunfullmäktige till kommunstyrelsens ordförande Göran Forssberg. Frågan gällde om han är beredd att ställa krav på att det omdiskuterade irländska flygbolaget Ryan Air ska följa gängse regler på arbetsmarknaden. Men frågan fick alltså inte ställas. Ryan Air, som stämts av det brittiska pilotförbundet för sin vägran att teckna kollektivavtal, flyger från Skavsta flygplats där kommunen är delägare och flygbolaget anlitas flitigt av kommunens chefer och politiker. Enligt facken är grunden för Ryan Airs låga priser dom dåliga arbetsförhållandena, vilket indirekt kan leda till försämrad flygsäkerhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".