"Jag är snuvad på att göra en insats för Europa"

I Trosa var det jämnas mellan ja och nej till emu. 47,8 procent av trosaborna sa ja och 50,1 sa nej. - En sådan stor majoritet emot hade jag inte räknat med. Jag hade räknat med att det skulle bli jämt, säger kommunsstyrelsens ordförande Greger Tildund (s).
Daniel Portnoff, oppositionsråd för moderaterna: - Jag är besviken för Sverige. Jag tycker att det här är ett väldigt tragiskt beslut. Det försämrar möjligheten för Sverige att vara med och bygga det nya Europa. Det var ett tydligt ja i Trosa när vi röstade för eller emot EU och jag tycker att det är synd att trosaborna kände att också det här är en viktig del av det vi nu bygger upp i Europa. Jag känner mig snuvad på möjligheten att vara med och göra en insats för Europa. Men trots att det blev ett nej till emu är Greger Tidlund ändå positiv inför framtiden. - Det kom undersökningar tidigare i veckan som visade att av de som röstade nej kunde 38 procent tänka sig att gå med senare. Det skulle innebära att ja-sidan skulle ha 78 procent och vid nästa folkomröstning får vi väl se då om de korten bevisas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".