Fler glasfynd i kyckling

Under våren hittade flera personer runt om i landet glas i sin kyckling. Nu har det hänt igen. Familjen Roddar i Falun hittade en glasbit i Kronfågels frysta kyckling. Det allra första fyndet av glas i kyckling tidigare i år gällde kyckling från Kronfågels fabrik i Valla utanför Katrineholm.

Anders Roddar berättar att familjen grillade sin kycklingfilé under söndagen och i slutet av måltiden fick dottern Louise något hårt i munnen när hon tog en tugga av kycklingen.

– Det visade sig vara en glasbit. Den var som ett knappnålshuvud, säger Anders Roddar och han säger att Louise tycker att det var lite olustigt.

– Det var tyvärr i slutet av middagen så vi kanske har fått i oss glas allihop, säger han vidare.

Den frysta kycklingfilén är från Kronfågel och Anders Roddar ska kontakta affären där han köpte den så att de får driva frågan vidare. Han har sparat glasbiten och resterna av kycklingen.

– Det är ju en stor leverantör av kyckling så det är lite oroväckande att det var dom sist också, säger Anders Roddar.

Det är nu tre månader sedan larmet gick om glas i djupfryst kyckling. Det första larmet gällde kyckling från Kronfågels fabrik i Valla utanför Katrineholm. Det som först såg ut som en enstaka händelse växte sen lavinartat och skakade en hel bransch.

Under veckan efter det första fyndet tvingades Kronfågel dra tillbaka uppskattningsvis 900 ton kyckling, främst från Valla, till en kostnad av 30 miljoner kronor.

Eva Larsen
eva.larsen@sr.se