ESKILSTUNA

En anhållen efter rån

Hemköp i Torshälla rånades vid lunchtid på tisdagen av två gärningsmän. Bara elva minuter efter rånet kunde polisen gripa en misstänkt man, som flytt till Säbyområdet i en bil. Det stora sökpådraget efter rånare nummer två avslutades vid femtiden på tisdagseftermiddagen.

Strax efter klockan tolv på tisdagen fick polisen in ett överfallslarm. Personal på spelavdelningen i Hemköp sade att de blivit rånade av två män, varav en var beväpnad med pistol. Elva minuter senare grep polisen en man i Säbyområdet. Mannen, som är 29 år gammal, anhölls under eftermiddagen, på sannolika skäl misstänkt för rån.

Under hela tisdagseftermiddagen sökte polisen efter den andra rånaren. En polishelikopter från Stockholm, som hade snappat upp polisens konversation på polisradion, flög till Torshälla för att hjälpa till. Men trots både helikopter och hundar hade den andra rånaren vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen fortfarande inte hittats. Med tanke på att en av rånarna misstänktes vara beväpnad uppmanade polisen allmänheten till skärpt uppmärksamhet och försiktighet på eftermiddagen.

Senast i maj rånades samma butik av tre maskerade och beväpnade gärningsmän. Rånarna sköt i butiken och sprang därefter från platsen. Flera polispatruller letade då efter gärningsmännen utan resultat. 

Polisen kommer nu granska bilder från övervakningskamerorna vid de båda råntillfällena, för att se om den anhållne mannen kan ha varit inblandad i rånet i maj.