SÖRMLAND

Kritik mot infrastrukturplan

Den sörmländska riksdagsledamoten Gunvor G Ericsson (mp) är kritisk till Regionförbundets Sörmlands förslag till infrastrukturplan som nu är ute på remiss. Hon tycker att Regionförbundet fokuserar för mycket på vägarna i sin plan.

– Jag tycker att det bygger på gammaldags tänkande. När man lägger 70 procent av resurserna och resterande 30 procent ska fördelas mellan övrigt, inklusive järnvägen, så bygger det på ett gammaldags tänkande som inte alls är miljösmart, säger Gunvor G Ericsson.

Miljöpartisten Gunvor G Ericsson tycker att det satsas alldeles för mycket på vägnätet i transportinfrastrukturplanen som nu är ute på remiss- hon är mest kritisk till att man överhuvudtaget inte ens nämner en satsning på att öppna upp TGOJ banan - den järnväg som går mellan Eskilstuna och Oxelösund via Flen och Nyköping- med ett enda ord i planen.

16 stycken namngivna vägsatsningar finns i planen och Gunvor G Ericsson menar att man glömmer även cykeltrafiken.

– I den här planen så har regionförbundet bara tagit upp cykel för turiststråk. Det är en helt annan sak. Man får inte glömma bort cykelns betydelse i den lokala transporten, säger Gunvor G Ericsson.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se