Många förslag till att hedra Anna Lindh

Anna Lindh Airport, en staty i naturlig storlek, en gata eller en minneslund med lindar. Det är några förslag på hur människor vill hedra minnet av den mördade utrikesministern Anna Lindh.
Nyköpings kommun har redan fått ta emot många idéer. På stan i Nyköping i dag fanns också tankar. - Hon borde hedras genom att man döper om en gata i hennes namn, och det tycker jag borde vara den gata där hon bor, säger Kristina Ansekleve. Pia Tornberg har ett annat förslag: - Jag tycker att Nyköping skulle plantera en lind, kanske vid åpromenaden, och göra en minneslund omkring, som en minnesplats i hennes namn. Som vi berättat tidigare har politikerna i Nyköping bestämt att Anna Lindh - som ju bodde i Nyköping - ska hedras med något bestående. Hur är dock ännu inte bestämt men förslagen är många. Flera personer har redan hört av sig till kommunen. En person tycker att Skavsta flygplats ska döpas om till "Anna Lindh Airport" och en annan tycker att en staty i naturlig storlek borde uppföras på Stora torget. Frågan om hur Anna Lindhs minne ska hedras engagerar. Dom som inte har egna förslag har i alla fall åsikter. En av dom är Caroline Löwenhielm: - Det som tilltalar mig mest är att döpa om Stora torget till Anna Lindhs torg. Många människor rör sig där, och det gjorde hon också.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".