71-åring allvarligt psykiskt störd

Den 71-årige man som åtalades för att ha försökt mörda en 80-årig kvinna på ett äldreboende i Nyköping i somras är allvarligt psykiskt störd. Det visar det rättspsykaiatriska utlåtandet, enligt uppgifter till Sveriges Radio Sörmland.
Rättegången i Nyköpings tingsrätt mot mannen fortsätter under fredagen då slutpläderingar hålls. Mycket talar för att mannen kommer att dömas till rättspsykiatrisk vård. Förslaget i det rättspsykaiatriska utlåtandet är att mannen ska dömas till rättspsykiatrisk vård. Förutsättningen för att dömas till detta är att man begått en gärning under påverkan av allvarlig psykisk störning. Tingsrätten har sekretessbelagt det rättspsykiatriska utlåtandet. 71-åringen har tidigare dömts för för ett mordförsök 1990. Då dömdes han till rättspsykiatrisk vård och har vårdats på Karsuddens sjukhus. Enligt åklagaren Katarina Folestad var motivet då också att han var förföljd av Säpo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".