Pappaledighet räknas som merit

Männen i Katrineholm är bland de sämsta i länet på att ta ut sin föräldraledighet. Men det ska det bli ändring på. Kommunen planerar nu att räkna föräldraledighet som en merit vid nyanställningar.
-Ett bra förslag tycker Örjan Hellberg och Bernt Pettersson som båda är pappor i Katrineholm. Det är väl bra att man väljer att vara med sina egna barn. -Fast det är väl inte direkt nån merit, resonerar Örjan Hellberg. Enligt försäkringskassans statistik är männen i katrineholm bland de sämsta i länet på att ta ut föräldraledighet. För att uppmuntra fler att ta ut föräldraledigt, skriver personalavdelningen i sitt förslag, att det ska ses som en merit att ta ut föräldraledigt och att kommunen ska räkna föräldraledigheten som kompetenshöjande när lönen ska sättas. Men om det här kommer att leda till att fler män tar ut föräldraledigt, det är Bernt Pettersson lite tveksam till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".