Högerextremt parti har stadsvapen på hemsida

Den nystartade högerextrema och invandrarfientliga partiet Nationaldemokraternas ungdomsavdelning i Nyköping/oxelösund använder kommunernas stadsvapen på sin hemsida. Det får politikerna att reagera starkt.
Kommunalrådet Benita Vikström i Oxelösund tycker att det är förskräckligt att de använder stadsvapnet. -Partiet vill ha legitimitet, tror Benita Wikström, men kommunen vill inte förknippas med partiet. Kommunjuristen i Oxelösund har börjat se över vilka möjligheter kommunen har att ingripa mot att nationaldemokraternas ungdomsförbund i Nyköping Oxelösund använder kommunernas stadsvapen på hemsidan. Benita Vikström säger att även andra politiska partier som skulle vilja använda stadsvapnet skulle få nej, eftersom kommunledningen inte vill att stadsvapnet ska förknippas med enskilda politiska partier. På Nationaldemokraternas hemsida kan man se att det finns ungdomsavdelningar i fem kommuner. Av dem är tre sörmländska; Katrineholm och Nyköping/Oxelösund. - Det är obehagligt och störande, tycker Benita Wikström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".