KATRINEHOLM

Golfproffs på hemmabanan

Golfproffset Robert Karlsson gästar idag sin hemmabana i Katrineholm. I fjol vann han Europa-touren och utsågs till årets manliga idrottare. Men ett krånglande öga har hindrat Robert Karlsson från att tävla de senaste veckorna, och frågan har varit om han skulle spela den stora major-tävlingen Brittish Open nästa vecka. I dag gav han besked.

- Ja, Radio Sörmland får vara först med att säga att det inte blir något British Open för mig, säger Robert Karlsson. När jag spelade i går så kände jag att jag inte var tillräckligt bra ännu. Och nu när jag har varit borta i fem veckor så behöver jag lite tid för att träna innan jag åker.

- Vad har hänt med ditt öga?

- Det vet dom inte riktigt, men jag har en vätskeansamling bakom ögat, så det är som att titta genom vatten hela tiden och tittar jag på raka linjer så är de krokiga med vänster öga och raka med höger, så det känns lite snurrigt.

Men det krånglande ögat hindrar inte Robert Karlsson från att ställa upp för sin hemmaklubb, som inledde sitt 50-årsjubileum med en uppvisningstävling. Och för Robert Karlsson, som annars bor i Monaco, blir det att återvända hem på mer än ett sätt.

- Jag växte ju upp här i ett hus vid det fjärde hålet, min pappa var banföreståndare, säger han.

-  Jag kommer inte ihåg när jag spelade 18 hål här sist. Men jag spelade nio hål här i går med elitlaget, vi vann SM 1991 så vi hade lite återförening i går. Men i dag ska jag spela alla arton, det ska blir jättekul.

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se