ESKILSTUNA

Sponsor stannar kvar trots konkurs

Smedernas huvudsponsor Ikaros kommer att fortsätta att stötta klubben, trots konkursen. Men det var aldrig aktuellt att gå in med de pengar som klubben behövde för att undvika en konkurs. Ikaros var beredda att gå in med en miljon kronor, men det saknades någon som kunde gå in ytterligare miljon.

- Det blev ju väldigt aktuellt när Svemo drog in elitlicensen. Det kändes som en alldeles för stor risk för vårt företag att gå in med de pengar som behövdes, säger Jan Kirkhoff, som är sälj- och marknadschef på Ikaros. Vår förhoppning är att på något sätt hjälpa till så att det kommer att köras speedway i Eskilstuna även i framtiden. Men i vilken form och hur vi kommer att hjälpa till, det får framtiden utvisa.

-När tror du att Smederna kan spela i elitserien igen?

- Ska vi börja om i division 1 så är det väl tidigast om tre år, för man behöver ju minst ett år i varje serie, om man lyckas vinna serien då. Men jag vet ju att det finns andra klubbar som har gått i konkurs och sedan kommit tillbaka, och det är vår förhoppning också, att det ska gå att komma tillbaka, säger Jan Kirkhoff.

Ellen Forslund
ellen.forslund@sr.se