SÖRMLAND

Misstänkt pedofil kan få maxstraff

Under tisdagen avslutas rättegången mot en 32-årig man som misstänks för en rad sexuella övergrepp mot barn och unga kvinnor som han har kontaktat över nätet. Sammanlagt misstänks över 60 flickor ha utsatts för övergreppen. Två av dem är från Sörmland.

Den 32-åriga tvåbarnspappan, som är bosatt i Uppland, greps i december. Mannen har enligt åtalet utgett sig för att vara en femtonårig flicka på nätet. Han misstänks ha tvingat flickor att klä av sig och utföra sexuella handlingar framför en webbkamera, och hotat med att skada flickornas familjer om de inte gjorde som han ville.

Utredningen är den största i sitt slag i Sverige. I sin bevisning har åklagaren filmsekvenser med flera flickor, filmer där man enligt åklagaren även hör mannens röst.

Under rättegången i Uppsala tingsrätt, som har pågått i fem veckor, har rätten även behandlat en misstänkt våldtäkt av en flicka, som vid tillfället var 14 år gammal.

Mannen är sedan tidigare dömd tre gånger för liknande brott. Åklagaren kommer att yrka på fängelse i åtta år, om den rättspsykiatriska undersökningen inte visar att han lider av psykisk störning.

Mannen hävdar själv att han är oskyldig.