ESKILSTUNA

"Arenor inget misslyckande"

Eskilstuna kommun står idag som ägare till flera topppmoderna idrottsarenor, investeringar på drygt 80 miljoner kronor har gjorts. Trots detta är utdelningen i form av lag på elitnivå dålig.

Sedan Smederna går i konkurs är det bara handbollslaget Guif som håller elitklass, i övrigt ligger lagen i lägre divisioner. Men Mona Kanaan-Sefkhani, ordförande i Kultur- och Fritidsnämnen, försvarar kommunens mångmiljonsatsningar.

- För det första så tycker jag definitivt att vi ska investera i idrotten och se till att ge förutsättningar för idrotten att utvecklas, inte minst för Eskilstunas medborgare, för ungdomen och för klubbarna, säger hon. Och att så mycket som möjligt utveckla idrotten till elitnivå. Däremot kan det blir tråkigt när det händer någonting, som till exempel nu med Smederna, att det tvingas dra ner på nivån och börja om. Och självklart kanske inte arenan kommer att utnyttjas fullt så mycket som det var tänkt.

Att satsa över 80 miljoner kronor på idrottsarenor där lagen inte håller elitklass eller som smederna nu, går i konkurs, tycker inte heller oppositionsrådets Iha Frykman är något misslyckande.

- Att bygga arenor kostar pengar, det vet vi ju, säger hon. Men arenor slits ju. Och i det här fallet var det en sliten arena, och en arena som i princip var felplacerad och där kommunen kunde använda marken till någonting annat. Och det är ju positivt att kommunen har fått centrala bostäder. Så att säga att det var ett misslyckande tycker jag är att ta i.

Gabriella Karlsson
gabriella.karlsson@sr.se