speedway

Ännu en förare lämnar Smederna

Det är 19-åriga eskilstunaföraren Linus Eklöf som säger att han kontaktats av flera Allsvenska klubbar men att det är nyköpingslaget Griparna som står högst på listan.

– Jag har fått ett par förslag från allsvenska klubbar med det är Griparna som lockar mest för stunden, berättar Eklöf.

Han tror att han skulle passa bra att köra för Griparna och Jerker Ericsson som är lagledare för Griparna har Eklöf tidigare jobbat med.

Just nu pågår förhandlingarna med klubben och Linus förväntar sig att kunna börja köra för Griparna om några veckor. Kontraktet kommer i så fall bara gälla säsongen ut för sen vill Linus tillbaka till division 1-laget team BIKAB i Eskilstuna och där börja jobba med att bygga upp laget från grunden och så småningom komma upp på elitnivå.

– Jag ingen anledning till att köra för Griparna mer än säsongen ut, utan jag hoppas att BIKAB kan jobba sig upp till Allsvenskan, menar Eklöf.

Just nu befinner sig Linus Eklöf i England där han kör för klubben Kings Lynn Stars. Eftersom tävlingarna med det engelska laget krockar med division 1 laget BIKAB har Linus sökt sig till en Allsvensk klubb.

Linus Eklöf är ledsen över att Smederna förlorat sin elitlicens men tycker inte att det är någonting som nya styrelsen kan klandras för.

Alexandra Maritz
alexandra.maritz@sr.se