Oxelösund

Regnig dag även för turister

Det har regnat över länet hela dagen och det var kanske inte vad turisterna som besöker länet hade hoppats på. Vår reporter har varit ute och tagit tempen på det regniga Sörmland.

– Är man campare så får man ta det här, säger Kaj och Sylvia Lundström från Finspång, som bor i husvagn på Jogersö, de låter inte sitt humör påverkas av dåligt väder.

I det blå tältet bor 20-åriga Mira från Berlin. Eller bor och bor. Hon håller precis på att flytta in i sitt nyinköpta tält eftersom det gamla blivit förstört av regnet. Hon fick sova på vandrarhem natten till idag men det har hon inte råd att fortsätta med så nu måste tältet hålla tätt, säger hon.

– Jag vill campa runt och se på den vackra naturen, säger Mira.

Mira har varit i Nyköping ett par dagar och tänkte stanna en stund i Oxelösund innan hon beger sig vidare för att upptäcka den sörmländska naturen till fots. Hon har kommit till Sverige för att hitta sig själv, säger hon, innan hon börjar plugga i höst. Vädret är hon såklart inte helt nöjd med men vad kan man göra?

Vissa av gästerna på campingen har nästan fått sjötomt. Några som kanske är mer vana vid vatten är båtturisterna i gästhamnen, men de hade nog helst nöjt sig med vatten under båten i stället för i.

Malin och Emil från Skövde har långtråkigt och har tröttnat på regnet och Oxelösund.

– Ja vad gör man, sitter i båten och snackar massa skit, säger de.

Men Mattias Lindskog från Örebro är fortfarande vid gott mod.

– Än så länge är vi vid gott mod men regnar det en vecka så blir det värre, menar han.

Och Max Morris i sjömacken säger att många gäster faktiskt är ganska nöjda med vädret, för det kunde vara värre.

– Det har ju blivit bättre än lovat för det kommer inte blåsa lika mycket och det gör att man kan segla om man vill det, berättar Max.

Katarina Larsson
katarina.larsson@sr.se