Ny person gripen för Lindhmordet

En person från Stockholm greps på onsdagen odramatiskt av polisen på sannolika skäl misstänkt för mordet på Anna Lindh. Det uppgav polis och åklagare vid en presskonferens vid lunchtid på onsdagen. Det betyder att den 35-årige man som sedan i fredags varit häktad som skäligen misstänkt för mordet släpptes och inte längre är misstänkt.
Enligt vice överklagare Agneta Blidberg är det ny bevisning som nu gör att misstankarna riktats mot mannen. Vilka bevis som talar till personens nackdel, vill utredarna inte tala om. Gripandet av den nye misstänkte var enligt spaningsledare Leif Jennekvist odramatiskt. Mannen finns i polisens register. Tidigare aktuell Polisen bekräftade även under en presskonferens att den man som greps under förmiddagen är en av de personer som varit aktuella och som polisen arbetat parallellt med i utredningen vid sidan av 35-åringen. (ekot/TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".