Misstänkt mördare knuten till mordvapnet

Den man som på onsdagen anhölls misstänkt för mordet kunde gripas efter en DNA-analys, skriver Dagens Nyheter. Han är, enligt tidningen, knuten till mordvapnet och den upphittade kepsen.
Efter mordet lät han klippa sitt hår. Polisen har sedan fått tillgång till hårstrån och genombrottet i utredningen kom när DNA-analysen av håret blev klar, skriver tidningen. Hans försvarsadvokat säger att den misstänkte mördaren nekar till anklagelserna. Tagit illa vid sig Den 35-årige man, som häktades i fredags, släpptes på onsdagen och är inte längre misstänkt. Han har tagit illa vid sig av medias rapportering om honom under hans tid i häktet, och är orolig för vad rapporteringen kommer att få för konsekvenser för honom, säger hans advokat Gunnar Falk till ekot. Enligt Falk ska de gå igenom vad som skrivits och sagts om honom i medierna, och därefter ska de diskutera eventuella stämningar för förtal och krav på skadestånd. På grund av restriktionerna i häktet har 35-åringen själv inte kunnnat ta del av rapporteringen, utan det han vet hittills är det som hans advokat berättat förhonom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".