Oppositionen i Nyköping vägrar domstolstrots

Den borgerliga oppositionen i Nyköping klargör nu att den inte kommer inte att medverka i några beslut som innebär domstolstrots. Bakgrunden är spekulationerna från kommunledningen i Nyköping om att eventuellt strunta i länsrättens dom, som innebär att man måste göra om upphandlingen av reklamavtalet med Ryanair för 55 miljoner kronor.
Något beslut som innebär domstolstrots, det vill säga att inte följa länsrättens dom om ryanairavtalet, det vill inte den borgerliga oppositionen vara med om. När sveriges radio sörmland frågar så säger alla de borgerliga ledamöterna i kommunstyrelsen nej till att medverka i något beslut som innebär att man inte följer länsrättens dom om att göra om upphandlingen om reklamavtalet för 55 miljoner kronor med Ryanair. Även om det innebär att kommunen går miste om de 40 miljoner kronor som redan är nedplöjda i avtalet. Kommunjurist Robert Tholén har bland annat i Sveriges Radio Sörmland sagt att det är uteslutet att göra om upphandlingen, och att det är en möjlig väg att strunta i domen, men att det är politikerna som måste fatta det beslutet. Men något stöd från dom borgerliga kan kommunstyrlsens ordförande socialdemokraten Göran Forssberg inte vänta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".