SÖRMLAND

Snuvade på Ernman-biljetter

Det kommer inte släppas några biljetter i Sörmland till operastjärnan Malena Ernmans enda konsert i länet. En stor del av biljetterna har istället sålts vidare till ett bussbolag i Stockholm.

Det fanns ett hundratal biljetter till konserten, som ska hållas på Ekensholm i Flen i augusti.

Sörmlands musik och teater hade vikt ett trettiotal biljetter till offentlig försäljning. De skulle säljas på stadsbiblioteket i Flen. Men de biljetterna såldes istället vidare till en lokal arrangör och var de tagit vägen nu är oklart.

Biljetterna som skulle släppas offentligt skulle ha kostat 300 kronor. Bussbolaget tar ut ett betydligt högt biljettpris, eftersom hotell och resa ingår i deras konsertpaket.

Bakgrunden till att biblioteksbiljetterna såldes vidare till arrangören, var en missuppfattning från Sörmlands musik och teaters sida.

Teatern fick uppfattningen att bussbolaget inte skulle ha sina biljetter och försökte därför få ut biljetter till försäljning via arrangören. När teatern sedan fick veta att bussbolaget skulle ha biljetterna och redan sålt ett antal biljetter till folk i Stockholm, blev teatern tvungen att ta av de offentliga biljetterna och ge till bussbolaget.

Nu finns inga biljetter kvar till offentlig försäljning.

Teaterchefen Maria Weisby beklagar misstaget.

– Det här är väldigt tråkigt. Det är inte alls så att vi vill stänga ute sörmlänningarna. Vi ska se över detta så inte samma misstag upprepas igen, säger Maria Weisby.