ESKILSTUNA

Ingen kropp i ån

Det finns ingen kropp i den del av Eskilstunaån där hundarna markerat för en död kropp. Det konstaterar polisen efter att ha analyserat bilderna från ultraljuds- undersökningen som gjordes under onsdagen. Polisen har ännu inte bestämt hur man ska gå vidare i sökandet efter försvunna Victor Hasselström.

Polisen sökte igenom åns botten med ultraljud under torsdagen, för att se om det kunde finnas en kropp där två sökhundar markerat att de känt vittring.

– Vi har skannat av botten så gott det går i de två bassängerna mellan Fors kyrka och Rådhusbron, och mellan Rådhusbron och Pråmen, säger polisens presstalesman Lars Franzell.

Ultraljudet markerade på ett par ställen i ån, men efter att ha analyserat bilderna har det nu visat sig att det handlade om bråte på åns botten, en stock och en boj bland annat.

– Det finns ingenting där, säger Lars Franzell.

Hur kan det då komma sig att hundarna markerat för en död kropp i ån?

– Hundar är ingen exakt vetenskap, de talar bara om att de har vittring. Det kan komma från olika ytskikt och strömmar. Var en kropp finns kan man aldrig säga, den kan vara ovanför dammluckorna också, säger Lars Franzell.

Kan kroppen ha flutit iväg efter att hundarna kände vittring?

– Vi spekulerar inte. Någonting fanns någonstans i vattnet, men nu finns det ingenting, det är det jag kan säga, säger Lars Franzell.

Vad är nästa steg nu?

– Det ska vi fundera på, säger Lars Franzell.