ESKILSTUNA

Rånbytet: 4 500 kronor

Den 29-årige man som suttit häktat misstänkt för rånet på Hemköp i Torshälla i juni, har nu åtalats. Mannen och hans kumpan fick enligt åklagaren ett byte på 4 485 kronor. Polisen har fortfarande inte gripit kumpanen.

29-åringen åtalas för att ha planerat rånet tillsammans med sin kamrat, och för att ha kört flyktbilen. Det var kamraten som maskerade sig och gick in i affären med vapnet i handen. 29-åringen själv satt kvar och väntade i bilen utanför affären.

29-åringen häktades först för grovt rån, men brottsrubriceringen ändrades sedan till rån, eftersom polisen inte visste om det vapen som användes vid rånet var en skarpladdad pistol eller en pistolattrapp. 

29-åringen hade inget giltigt körkort när han körde flyktbilen, och han åtalas därför också för olovlig körning. Enligt åtalet hade han också kokain och cannabis i kroppen när polisen tog honom, vilket rubriceras som ringa narkotikabrott.

Polisen vill inte säga något om vilka spår man har efter 29-åringens kumpan, men enligt åklagare Lars Lundin finns det misstankar om vem han är.