ORIENTERING

Gustafsson tog brons i Taiwan

Orienteraren Linnea Gustafsson från Stigtomtaklubben OK Hällen har för första gången tagit en individuell medalj i ett internationellt mästerskap. Hon tog brons i World Games i Taiwan på lördagsmorgonen. Linnea Gustafsson överträffade därmed sitt resultat från fredagen, när hon sprang sig till en femteplats i sprinten.

– Det känns fantastiskt bra, jättekul! Jag hade verkligen inte trott att det skulle räcka till medalj, sade Linnea Gustafsson på en knastrig telefonlinje i Taiwan strax innan prisutdelningen.

I juni i år tog Linnea Gustafsson guld på stafetten i Nordiska Mästerskapen, men det här är hennes första individuella medalj på internationell nivå.

Hon sprang medeldistanssträckan i Kaohsiung på 28 minuter och 44 sekunder.

Vann gjorde Johanna Allston från Australien, som kom i mål hela 1 minut och 16 sekunder före tvåan, finskan Minna Kauppi. Gustafsson gick över mållinjen 30 sekunder efter Kauppi.

– Jag har farten men inte precisionen än, säger Linnea Gustafsson.

Vad hade du för förväntningar inför tävlingarna i Taiwan?

– För mig var det mycket som var nytt, med lång resa och tidsomställningen och värmen. Så jag har inte haft så mycket förväntningar på resultatet, utan jag har bara förberett mig så mycket jag kan. Jag har någonstans vetat att jag har kapacitet att ta en medalj men det är mycket som ska klaffa för att man verkligen ska göra det, säger Linnea Gustafsson.

Peter Öberg från OK Hällen kom tia i herrklassen.