Eskilstuna Uniteds 17-åringar efter guldmatchen. Foto: Gothia Cup.
ESKILSTUNA

Två Eskilstunaguld i Gothia Cup

Det blev storslam för Eskilstunas ungdomslag i den internationella fotbollsturneringen Gothia Cup i helgen. Eskilstuna United flickor 17 år vann matchen mot tyska Herforder SV med 2-1, efter att ha tagit sig till final på straffläggning mot vinsttippade AIK. Och Eskilstuna City pojkar 18 vann matchen mot franska Paris FC med 2-1.

– Jag har knappt fattat det ens. Vi satt i bussen igår och pratade hela bussresan hem om hur stort det kändes, säger Milia Lord, som är yttermittfältare i Eskilstuna United.

Semifinalen mot AIK var en rysare. Eskilstuna United spelade ett bra försvarsspel och lyckades hålla vinsttippade AIK borta från mål under hela matchen.

– De var riktigt duktiga, riktigt tekniska och hade mycket boll, men de spelade runt hela tiden och vågade aldrig skjuta, säger Milia Lord.

Matchen avgjordes med straffläggning. Milia Lord slog den femte straffen av sju.

– Jag hade redan gjort upp en målbild i huvudet om hur jag ville att det skulle se ut efteråt, hur glad jag skulle vara. Jag har slagit straffar i hela mitt liv, så jag var rätt säker. Det var en svår match för pappa men lätt för mig.

För pappa som satt i publiken och svettades?

- Ja, säger Milia Lord.

Och i finalmatchen mot tyska Herforder fick Milia Lord lägga en straff redan i andra minuten, efter att Maja Österholm blivit nedriven i straffområdet. Också den gången placerade Milia Lord bollen i mål. I den 30:e matchminuten slog Felicia Karlsson in 2-0. Herforder fick in ett mål i andra halvlek, men kom inte längre än så. Matchen slutade 2-1.

– Först blev det prisutdelning och då stod vi där ett tag och skrek, sedan fick man åka på ett flak runt hela Göteborg ett varv och bara stå och skrika av sig, säger Milia Lord.

– Sedan var det bara in och duscha, på med Winner-tröjor och upp på läktarna och heja fram City, säger hon.

Eskilstuna Citys pojkar 18 vann mot franska Paris FC med 2-1. Där var Emil Fritzell och Gabriel Alias målgörare.

Petra Levinson
petra.levinson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".