Anställda får säga sitt efter Nyköping beslutat

Först efter det att politikerna i äldre- och handikappnämnden i Nyköping, redan tagot beslutet att genomföra nedskärningar, så har politikerna tagit upp de anställdas synpunkter. Men Christina Södling, vice ordförande i kommunalarbetarefacket i Nyköping, anser inte att politikerna har kört över de anställda.
Södling tycker ändå att det finns ett utrymme att påverka besluten i kommunen. Det blir flera nedskärningar inom handikappomsorgen i Nyköping, det har politikerna i äldre- och handikappomsorgen beslutat, på förslag från ett konsultföretag. Bland annat ska bemanningen på gruppboenden minskas dagtid, personalens scheman ska anpassas så att de anställda kan tvingas arbeta på flera arbetsplatser och ett korttidsboende kan komma att läggas ned. Först efter fattade beslut ska politikerna nu diskutera de många oroliga synpunkter som kommit in från de anställda. Men facket som arbetar tätt tillsammans med kommunen i projektet mönsterarbetsplatsen, som går ut på att förbättra arbetsmiljön och göra de anställda mer delaktiga, tycker alltså inte att det är fel att de anställda kommer in först efter besluten redan fattats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".